Naar Kranenburgh? Vergeet niet een mondmasker mee te nemen. Verplicht vanaf 13 jaar | Attention: Mouth masks required in the museum from the age of 13
In het weekend: Koffie en koek to go | All weekends: Coffee and cakes to go

Melding sluiten

Kaartje kopen online

Museum Kranenburgh is uitsluitend toegankelijk met online gereserveerde tickets en werkt met tijdsloten. Je kunt een kaartje reserveren/kopen via de button hieronder. Het maximum aantal te reserveren tickets per persoon is 4.

Mondkapje op

Vanaf donderdag 15 oktober is het dragen van een niet-medisch mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht in het museum.

Klachten? Blijf thuis

Onverminderd geldt: blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Bezoek het museum niet als jij of iemand uit je huishouden (verkoudheids-)klachten heeft. Via de website van het RIVM kun je zien om welke klachten het gaat. Je bent weer welkom als je tenminste 24 uur klachtenvrij bent.

De 1,5 meter-regel geldt in het hele museum. De routing in het museum helpt je hierbij. 

Museumcafé gesloten | Weekend: koffie en koek to go

Ons museumcafé is gesloten, conform het protocol van de museumvereniging. De sluiting van het café geldt in ieder geval tot en met zondag 15 november. Vanaf zaterdag 24 oktober is er Koffie en koek to go, verkrijgbaar aan de bar van het museumcafé, om direct mee te nemen naar buiten. Dus Jas aan, sjaal om en tussen de bomen en beelden genieten van heerlijke cappuccino, muffins en meer! Opgelet: het nuttigen van (meegebrachte) etenswaren in het museum of op het terras is niet toegestaan.

Tickets online kopen kan door op onderstaande button te klikken: 

   

 

KunstenaarsCentrumBergen

De tentoonstellingsruimte van KunstenaarsCentrumBergen (KCB) is te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur op de begane grond van de oudbouw (max 6 personen in de tentoonstellingsruimte).

Museum Het Sterkenhuis

Museum Het Sterkenhuis is in verband met de 1,5 meter-maatregelen voor heel 2020 gesloten en zal weer openen eind maart 2021.

Openingstijden

Dinsdag - zondag van 10.30 - 17.00 uur (Kunstuitleen hanteert dezelfde openingstijden)

Gesloten: 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag

Open: 1e en 2e Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

Extra open op maandagen in schoolvakanties, op: 12 oktober 2020 (in de herfstvakantie), 21 èn 28 december 2020 (in de kerstvakantie) en 22 februari 2021 (in de voorjaarsvakantie)

Entreeprijzen: 
 
Volwassenen: € 12,50
Kinderen t/m 16 jaar: gratis
Museumkaart, ICOM-kaart, Rembrandtpas, Vrienden Kranenburgh: gratis
Studentenpas, CJP-pas: € 2,50
Podium (o.m. concerten): vanaf € 10,00 

Route

Voor de route, klik hier.

Parkeren bij Museum Kranenburgh is beperkt mogelijk. Wij raden u zeker tijdens evenementen aan uit te wijken naar alternatieve mogelijkheden: de Parkeergarage Centrum Bergen, aan het Plein middenin het dorp Bergen. Vanaf deze parkeergarage is het 7 minuten lopen door het mooie kunstenaarsdorp naar ons Museum. 

Openbaar vervoer 

Museum Kranenburgh is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Neem vanaf station Alkmaar buslijn 166 naar Bergen, halte Plein.

Klik hier voor een reisplanner en actuele informatie over het vervoer per bus.

 

Toegankelijkheid

Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De oudbouw en nieuwbouw zijn voorzien van liften.

Het meenemen van blindengeleidehonden is toegestaan. 

Kranenburgh voor kids

In Kranenburgh is van alles te beleven voor het hele gezin. Kinderen kunnen na een bezoek aan de tentoonstelling zelf aan de slag in de Studio C Tuinkeet, Kranenburghs creatief atelier in het beeldenbos!

Kom langs!