Scholen

"Zelfs de minst kunstminnende leerling vond het leuk!" Willem Alexanderschool, 2022. 

Voor leerlingen van basis- en middelbare scholen is er genoeg te ontdekken in Kranenburgh!  Er is een breed educatieaanbod geïnspireerd op de actuele tentoonstellingen. Leerlingen verwerken hun bezoek in eigen werk of een presentatie. Het aanbod sluit aan op de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie / Kunst en Cultuur. Bekijk hier het aanbod voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

 

Studio C workshops!

Studio C is het educatief atelier van Museum Kranenburgh. Onder deze noemer vinden allerlei educatieve projecten plaats, binnen en buiten het museum. De creatieve werkplaats van Studio C bevindt zich flexibel op verschillende plekken in Museum Kranenburgh en in de beeldentuin. Hier vinden workshops plaats en worden kinderen, jongeren en hun (groot)ouders uitgenodigd om hun eigen creativiteit in te zetten. Bekijk hier het overzicht van onze wekelijkse workshops.

Kinderfeestje

Vier je verjaardagsfeestje bij ons in STUDIO C en maak met al je vriendjes en vriendinnetjes een te gek kunstwerk!
STUDIO C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh, wordt voor de workshop feestelijk versierd. Na een kennismakingsrondje gaan jullie een aantal kunstwerken in het museum bekijken ter inspiratie. Dit kunnen schilderijen zijn, beelden, foto’s, tekeningen of misschien wel kunstwerken van vreemde materialen. Dat gaan jullie samen ontdekken. Daarna maken jullie in Studio C ieder een eigen kunstwerk om mee naar huis te nemen. Tussendoor genieten jullie van heerlijke muffins met slagroom en limonade.
Mmmm… wat een feest!

Klik hier voor meer informatie.

Cultuurcoaches

De Kranenburgh Cultuurcoaches werken wekelijks op de basisscholen in de gemeente Bergen. Een cultuurcoach is een kunstenaar of kunstdocent die onder schooltijd in de klas werkt vanuit zijn/haar eigen discipline: beeldende kunst, dans, theater, muziek, fotografie, film en grafisch vormgeven. De cultuurcoaches worden financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Bergen. Neem voor meer informatie of het boeken van een van onze programma's contact op via cultuurcoaches@kranenburgh.nl

Speurtocht

Doe tijdens een bezoek aan Museum Kranenburgh met het gezin een speurtocht. Ga samen op zoek naar de antwoorden en ontdek meer over de kunstwerken in het museum en in de tuin. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk de speurtocht hier.