Kranenburghs beelden en bomen

In de weelderige tuin van Museum Kranenburgh wordt een dertigtal kunstwerken gepresenteerd. Een rondgang door de beeldentuin lijkt een beetje op een ontdekkingstocht. Langs de kronkelende paadjes ontdek je abstracte en figuratieve werken, die allen een relatie hebben met Bergen of de natuur. Zo stuit je op de zonaanbiddende Flora van Pauline Eecen en werken van organische beelden van Henk van den Idsert. Ook zijn er hazen te vinden met wel heel menselijke trekjes, gemaakt door kunstenaar Iris Le Rütte.

Touwbrug

De spannende touwenbrug van Chiel Kuijl – ooit onderdeel van het kunstwerk Concentraties dat zich over de hele tuin uitstrekte – nodigt uit om de tuin vanuit een nieuw perspectief te ervaren. En natuurlijk niet te missen: de grote, iconische vogelfiguur van Lucebert die je van verre tegemoet schittert.

Botanische tuin

De tuin van Museum Kranenburgh bevat niet alleen kunstwerken maar ook tal van bijzondere bomen en planten. Blikvanger is de monumentale metasequoia die kort na de Tweede Wereldoorlog in de tuin is geplaatst. De omvangrijke rododendronstruik en de hoge zeedennen dateren zelfs van eind negentiende eeuw en zijn door de oorspronkelijke bewoners van Huize Kranenburgh geplant. Opvallende exoten zijn de reuzenrabarber naast de vijver, de fluweelboom en de Californische mammoetboom.

Kranenburgh bank

Nieuwste aanwinst (ZOMER 2020) Is het romantische bankje dat designer Richard Hutten speciaal ontwierp voor de tuin van Museum Kranenburgh. Neem eens plaats aan weerszijden van de lindenboom en droom weg!