Opgelet: onze tentoonstellingen zijn verlengd tot en met 7 april 2024! | Attention: our exhibitions have been prolonged until 7 April 2024

Melding sluiten

Kunst10daagse en Kranenburgh

Kranenburgh presenteert haar programma voor de Kunst10daagse Bergen

 

POP UP STUDIO C IN DE RABOBANK

Pop-up in de Rabobank, 2018. Foto Erna Faust

Tijdens de herfstvakantie verandert Bergen in een groot kunstenaarsatelier: de Kunst10daagse Bergen. Voor het derde jaar op rij organiseert Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh, een pop-up tentoonstelling met een middelbare school in de Rabobank Bergen. Dit jaar is het de beurt aan de BSG, ter ere van hun 100-jarig bestaan. Samen met Studio C gingen de bovenbouw-leerlingen aan de slag met het thema Social Media en prestatiedruk. Zij werden in het proces bij gestaan door Egmondse kunstenaar Sebastiaan Groot (1997), winnaar van het populaire tv-programma Project Rembrandt. De feestelijke opening is op zaterdag 19 oktober in de Rabobank. Samen met Sebastiaan hebben de leerlingen het thema Social Media onderzocht. Hoe kijken jongeren naar social media en welke druk brengen ze met zich mee? Wie ben jij op deze online platforms? En hoe vertaal je deze gedachten en gevoelens naar een schilderij? Bekijk het resultaat in het bankfiliaal of doe mee met een van onze gratis familieworkshops, begeleid door jongeren van team Studio C.

Workshops

Gedurende de hele week zijn er hier leuke inloopworkshops, waarin je je eigen stoere buttons leert maken. De Leerlingen van de BSG zijn paraat om je te helpen.

Toegang

Gratis toegang tijdens openingsuren Rabobank en in het weekend

 

BOEKPRESENTATIE JOHN HEYMANS

J.Heymans presenteert zijn nieuwe boek Arabesk in Museum Kranenburgh in een lecture-performance met Cherry Duyns, Robert Lambermont en Kees van Domselaar op zondag 27 oktober, 15:00u John Heymans  leest fragmenten voor uit zijn nieuwe boek Arabesk, over Simon ten Holt. Hij wordt op piano begeleid door Robert Lambermont, die delen van Ten Holts composities speelt. Dichter Kees van Domselaar leest gedichten uit de bundel Postfris. Filmer en schrijver Cherry Duyns gaat met John Heymans in gesprek over de uitdaging muziek in een ander medium te verbeelden.

Lees hier meer

boekomslag John Heymans - Arabesk