Bekijk de tentoonstelling met onze virtuele tour. Door op het vierkantje rechtsonder op het beeld te klikken wordt het scherm vergroot. U kunt door de tentoonstelling wandelen door met uw muis op de rondjes te klikken. Vanuit die positie kunt u de kunstwerken bekijken en als het ware om u heen kijken. Zo geniet u van de tentoonstelling op afstand!

 

Zwarte Emancipatie 

Iris Kensmil (1970) woont en werkt in Amsterdam en toonde haar schilderijen en tekeningen de afgelopen jaren onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum en het Centraal Museum Utrecht. Ze laat ons kennismaken met auteurs, filosofen, activisten en muzikanten die verbonden zijn aan de zwarte emancipatiebeweging. Zo wil ze een completer beeld van het verleden schetsen, onontbeerlijk voor de verbeelding van een toekomst.

Blues Before Sunrise accentueert het persoonlijke van het werk van Iris Kensmil door de breedte van haar thema’s, perspectieven en werkwijzen te tonen. De sociale component is wezenlijk voor haar werk, maar – zoals ook in Venetië – is de directe indruk er een van een schilderkunstige verbeelding van diverse verhalen en meerdere identiteiten.

Podcast  

In deze podcast spreekt Iris Kensmil met Caspar Stalenhoef over het werk dat in Kranenburgh te zien is. Luister de podcast via Spotify, Apple Podcasts of hieronder.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds
De publicatie Iris kensmil - Blues Before Sunrise wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Niemeijer Fonds