Museum Kranenburgh presenteert Iris Kensmil, die dit jaar samen met Remy Jungerman Nederland vertegenwoordigt op de Biënnale van Venetië.

Iris Kensmil (1970) woont en werkt in Amsterdam en toonde haar schilderijen en tekeningen de afgelopen jaren onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum en het Centraal Museum Utrecht. Ze laat ons kennismaken met auteurs, filosofen, activisten en muzikanten die verbonden zijn aan de zwarte emancipatiebeweging. Zo wil ze een completer beeld van het verleden schetsen, onontbeerlijk voor de verbeelding van een toekomst.

Blues Before Sunrise accentueert het persoonlijke van het werk van Iris Kensmil door de breedte van haar thema’s, perspectieven en werkwijzen te tonen. De sociale component is wezenlijk voor haar werk, maar – zoals ook in Venetië – is de directe indruk er een van een schilderkunstige verbeelding van diverse verhalen en meerdere identiteiten.

De tentoonstelling is op 1 december a.s. vanaf 15.00 uur te zien voor genodigden bij de opening van tentoonstelling Aat Veldhoen - Levenskunst.
Vanaf 3 december is de tentoonstelling open voor publiek. 
 

Special event

Op 19 januari 2020 vindt een special event plaats rondom kunstenaar Iris Kensmil en haar werk. Het programma ziet er als volgt uit:
 
14.45 uur
Inloop

15.00 uur
Welkom door Mariette Dölle, directeur Museum Kranenburgh
Korte introductie op het werk van Iris Kensmil door Jessica de Abreu 
Tweegesprek Iris Kensmil & Jessica de Abreu + vragen uit publiek
Spoken word performance: Babs Gons 
Uitreiking publicatie door Mariette Dölle aan Iris Kensmil

16.00 uur  
Borrel & muziek in het museumcafé
 
Noteer deze datum alvast in uw agenda, nadere informatie over reserveren volgt op deze pagina!
 

In deze podcast spreekt Iris Kensmil met Caspar Stalenhoef over het werk dat in Kranenburgh te zien is. Luister de podcast via Spotify, Apple Podcasts of hieronder.