Vogels lijken meer op ons dan we denken. Ze maken zich druk, kunnen liegen en ze waarschuwen hun soortgenoten. Sommigen houden van opruimen en anderen maken gereedschappen voor lastige klusjes. Maar hebben ze ook wel eens lol? Zijn ze trots of chagrijnig? Aan hun vogelkopjes valt weinig af te lezen. Toch vermoeden wij dat er van alles in ze omgaat. Paul Faassen (Arnhem, 1967) is gefascineerd door de relatie tussen mens en dier en heeft al honderden vogels in aquarel gevangen. Zo statisch en zwijgend als ze zijn weergegeven, barsten ze tegelijkertijd van emotie. Faassen roept iedere bezoeker op om menselijke gedachten en gevoelens te bedenken bij de vogels. In het atelier van Studio C kun je vervolgens een eigen vogel maken en tentoonstellen.

Studio C x Paul Faassen is de eerste in een reeks participatieprojecten van Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh waar je zelf aan de slag kunt.

Paul Faassen

Paul Faassen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Tilburg. Hij is sinds 1995 werkzaam als freelance illustrator bij Elle, Quote, Vrij Nederland, NRC, de VPRO-gids en andere tijdschriften. Zijn beeldcolumns verschijnen in Volkskrant Magazine en De Morgen. Paul Faassen is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Niets meer aan doen was zijn boekdebuut en inmiddels heeft hij er een aantal gemaakt. Sinds een paar jaar is hij bezig met het vogelproject, waarbij ook het boek Eh… is verschenen, een verzameling van vogelaquarellen van eigen hand.


Workshops in Studio C

Bij de tentoonstelling Studio C x Paul Faassen – Iedere vogel is een mens geeft Paul Faassen een aantal schilderworkshops aan volwassenen. Beide workshops (21 sept en 24 okt) zijn inmiddels VOLGEBOEKT.
 
Ook worden er door team Studio C workshops voor kinderen bij de tentoonstelling georganiseerd! O.a. nog op zondag 22 september.