De discipline keramiek heeft zich de laatste decennia losgemaakt van conventies en ontwikkeld tot een autonome kunstvorm.  Keramiek is hot en krijgt momenteel veel aandacht in de musea. Het KCB vroeg leden en gast-kunstenaars om werk te selecteren dat een nieuwe stap binnen hun oeuvre markeert. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 18 maart om 17.00 uur in Kranenburgh.

KCB-leden en gast-kunstenaars

KCB vraagt met Too Hot to Handle! aandacht voor de grote diversiteit binnen de keramiek en  de manier waarop kunstenaars voortdurend de grenzen van materiaal, techniek en thematiek aftasten. Dien Jorien Geertsma, Angelique Heffelaar, Frank Porcelijn en Sies Vrasdonk (KCB-leden) en Will van Blokland, Nesrin During en Cecil Kemperink (gast-kunstenaars) selecteerden nieuw werk, waarbij keramiek telkens het startpunt vormt.

Ongewoon en verrassend

Resultaat is een expositie vol ongewoon en verrassend werk: keramische objecten die raakvlakken hebben met schilderkunst of gemaakt zijn in combinatie met andere media zoals audio, foto en video. Te zien is onder meer een bijzondere videoperformance met beweeglijke kleisculpturen, waarbij het specifieke geluid van gebakken klei een hoofdrol speelt.