Ad Groot, Dirck Nab en Charlotte Caspers waren drie winnaars van de Rabo Ontdekt Talentprijs. De tentoonstelling The Best of in Kranenburgh toont recent werk van de drie kunstenaars.

Ad Groot 

Ad Groot (1953) is gefascineerd door de natuur. Over zijn recente serie landschappen schrijft hij: ‘Ik schep een imaginaire wereld waarin compositie en kleur evenwicht zoeken’. De jury prees het sprankelende karakter van zijn doeken en koos Groot unaniem tot winnaar.

Charlotte Caspers

De landschappen en dierportretten van Charlotte Caspers (1979) zijn verstild, verfijnd en volgens de jury 'het werk van een vakvrouw die veel kennis heeft van oude technieken.' Velen kennen Charlotte Caspers van het populaire tv-programma Het Geheim van de Meester, waarin zij geschilderde meesterwerken reconstrueert.

Dirck Nab

Dirck Nab (1940) weet het Noord-Hollands duinlandschap herkenbaar en op ontroerende wijze te vangen in tekeningen en op doek. Trefzeker noteert hij wind, water, zand en begroeiing, waarmee hij zijn liefde voor het duin bijna tastbaar maakt.