Kunstenaars Centrum Bergen - De toekomst is NU

De museumvloer is aan het KCB

De hele maand oktober geeft Museum Kranenburgh de vloer aan KunstenaarsCentrumBergen, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert met een grote jubileumtentoonstelling. Meer dan 100 van de in totaal ca. 180 kunstenaar-leden zijn met werk in de tentoonstelling vertegenwoordigd. Daarnaast is er een uitgebreid programma vol muziek, poëzie, film, rondleidingen en tal van educatieve activiteiten. Een van de highlights is de uitvoering van Simeon ten Holts beroemde Canto Ostinato door concertpianist Kees Wieringa op zondagavond 2 oktober, waarvoor hier al tickets te verkrijgen zijn.

De toekomst is NU

De kunstenaarsvereniging kiest ervoor met zijn jubileumtentoonstelling direct te reflecteren op de actualiteit van een onrustige wereld, waarin vraagstukken als immigratie, polarisatie en verschuivende opvattingen over gender zich aan ons opdringen. Boven alles uit torent levensgroot het klimaatprobleem, een dreiging die de mensheid dwingt tot snel handelen: beslissingen die vandaag genomen worden, zullen van essentieel belang blijken voor het voortbestaan van de natuur en daarmee voor het leven en welzijn van toekomstige generaties. De KCB-leden reageren met hun werk op zeer uiteenlopende wijzen op deze realiteit.

Feestmaand

De maand oktober is voor het KCB ook en vooral een feestmaand vol bijzondere activiteiten. Zo brengt concertpianist Kees Wieringa op zondagavond 2 oktober de beroemde Canto Ostinato van de overleden componist en KCB-erelid Simeon ten Holt ten gehore. Naast aandacht voor de geschiedenis en ontwikkeling van het KCB omvat het programma onder meer een gevarieerde literaire- en muziekavond en een filmavond. Elke vrijdagmiddag zijn er instaprondleidingen, verzorgd door KCB-kunstenaars. Het educatieve programma, een samenwerking van KCB en Kranenburghs educatieve atelier Studio C, biedt de hele maand leuke kinderworkshops die door KCB-kunstenaars worden verzorgd: tekenen, grafiek maken, kleien, theaterles, collages maken. Voor meer informatie en reserveren klik hier of ga naar www.kunstenaarscentrumbergen.nl. Hieronder vind je het complete programma van de feestmaand.