Opgelet: onze tentoonstellingen zijn verlengd tot en met 7 april 2024! | Attention: our exhibitions have been prolonged until 7 April 2024

Melding sluiten

Project Scorlewald - De Kunst Verderkijkers

Makers van Scorlewald

Het project Kunst Verderkijkers is een samenwerking tussen Museum Kranenburgh en het keramiekatelier Feniks van Scorlewald in Schoorl. Scorlewald vormt onderdeel van de Raphaëlstichting en is een antroposofische zorginstelling waar zinvol werk, gemeenschapsvorming en een rijk cultureel leven hoog in het vaandel staan. Keramiekatelier Feniks is één van de werkplaatsen van Scorlewald waar een ambacht uitgeoefend wordt. De deelnemende kunstenaars hebben een bezoek gebracht aan de beeldentuin van het museum, waarbij de vormen, kleuren en verhalen van de sculpturen als inspiratie hebben gediend voor het maken van hun eigen keramische kunstwerken. Kijk door de ogen van de deelnemende kunstenaars en ontdek hoe zij ons leren verder te kijken. Deze beelden zijn tijdelijk te zien in de beeldentuin van het museum.

Deelnemende kunstenaars:

1. Jerry Kesterink (1969) & Martijn de Swart (1999) - Samen

2. Paul Emmer (1967) - Natuur in Evenwicht

3. Kevin Nepveu (1984) - Vaas

4. Ramona Colomina (1967) - Koraalrif

5. Serene Rozenbroek (1972) - De kijkende Beer

6. Marcel Schuurman (1968) - Feestverlichting

7. Casper Sijbrant (1985) - Kwal

8. Ruben Lorsch (1959) - Ome Jopie

De routekaart, documentatie van het werkproces en de toelichting van enkele deelnemers van de kunstwerken is te zien op de website van Museum Kranenburgh.

De plaatsen in de beeldentuin waar beelden van het Scorlewald project te vinden zijn

Enkele interviews van de clienten van Scorlewald die vertellen over hun werk. 

 

  

 

Dit project werd geinitieerd door Wietske Hellinga en Ninette Schostack en kwam tot stand in samenwerking met Atelier Feniks, Scorlewald, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Keramikos.