Spelen in Museum Kranenburgh

Vanaf zaterdag 23 april kun je met vrienden en familie creatief aan de slag in de tentoonstelling Let’s play Galapagos!  in Museum Kranenburgh. In de Tuinzaal nodigt grafisch ontwerper Felix Salut bezoekers uit het spel Galapagos Game te spelen en de fantasie ruim baan te geven.

Creatief met vormen en lijnen

Genoemd naar de Galapagos eilanden waar zich een enorm aantal unieke diersoorten bevindt, bestaat Galapagos Game uit bouwstenen met negen vormen en lijnen die op een oneindig aantal manieren kunnen worden gecombineerd. Door de bouwstenen naast elkaar te leggen of op elkaar te stapelen kunnen de spelers – binnen de kaders van het spel - in alle vrijheid letters, woorden, verhalen en tekeningen maken.

Workshops met de kunstenaar maken deel uit van het publieksprogramma, informatie volgt op www.kranenburgh.nl/te-doen.

Grote 3D blokken

Het idee voor Galapagos Game komt voort uit een spel dat Felix Salut maakte voor zijn film Shut Up I’m Counting! (2014). Toen hij zijn kinderen van vier en zes jaar oud hiermee zag spelen, werd hem duidelijk hoeveel onverwachte mogelijkheden het spel biedt. Het spel waarvan de eerste versie in 2017 werd aangekocht door het Stedelijk Museum Amsterdam, bestaat inmiddels in verschillende uitvoeringen. Speciaal voor deze tentoonstelling vergrootte Salut de oorspronkelijke versie uit naar grote 3D bouwblokken.

Het museum als maakplek

Let’s Play Galapagos! maakt deel uit van een reeks participatietentoonstellingen van Museum Kranenburgh waarin bezoekers zelf aan de slag gaan: het museum als maakplek.

Felix Salut

Grafisch ontwerper Felix Salut (1975) woont in Bergen en leidt een experimenteel ontwerpbureau in Amsterdam. Zijn creaties variëren van mode tot accessoires, objecten, films, lettertypen en drukwerk.

De tentoonstelling en bijbehorend educatief programma zijn mede mogelijk gemaakt door

 

 

OPGELET: De tentoonstelling is op vrijdag 10 juni gesloten voor publiek in verband met tv-opnamen.