Kunstenaar Praneet Soi verblijft in 2021 voor een werkperiode van zes maanden in het Luceberthuis in Bergen, gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van beeldend kunstenaar en dichter Lucebert (1924 - 1994). Tijdens dit verblijf werkt Soi niet alleen in het atelier. Minstens zo belangrijk zijn de wandelingen die hij maakt door de duinen en bossen in de omgeving, op zoek naar de genius loci ofwel de ziel van de plek.

De ervaringen en indrukken die hij opdoet tijdens de wandelingen en zijn verblijf in het atelier van Lucebert verwerkt hij in een serie schilderijen, samengesteld uit zowel figuratieve als abstracte elementen: de natuur vervlochten met patroon en motief. A Bergen Diary is een totaalinstallatie van geschilderde voorstellingen én de videofilm Entanglements die Soi speciaal voor deze presentatie maakte. Het Bergense landschap, de gesprekken die hij er met verschillende mensen voerde en Soi’s eigen archief van afbeeldingen uit verschillende bronnen versmelten in een experimentele video.

Praneet Soi (Kolkata, 1971) woont en werkt in Amsterdam en exposeert wereldwijd. Zijn werk bevindt zich in collecties in Europa en India, waaronder het Kiran Nadar Museum of Art, New Delhi, The Irish Museum of Modern Art in Dublin, het Calouste Gulbenkian Museum, Lissabon, het Van Abbe Museum, Eindhoven en het Stedelijk Museum, Amsterdam.