The Roaring Twenties – Reset Generation

Na anderhalf jaar mondkapjesplicht, lockdowns en online leven geeft Reset Generation jongeren een stem en de ruimte om zich te laten zien en horen over onderwerpen als gender, milieu en toekomst. In het estafetteproject Reset Generation tonen jongeren van vier middelbare scholen uit de regio wat zij zouden veranderen als ze op de reset-knop mochten drukken. Hoe zien zij de wereld van nu, en wat willen ze meenemen uit de Roaring Twenties van honderd jaar geleden?

Reset Generation is onderdeel van The Roaring Twenties, waarin meer dan zestig hedendaagse en historische kunstenaars, modeontwerpers en vormgevers de tijdgeest vangen van een roerig decennium, honderd jaar geleden en nu. Samen met kunstenaars gaan de jongeren aan de slag met eigen creaties, waarin ze verleden en heden met elkaar verbinden. Tijdens masterclasses en feedbacksessies dagen bekende kunstenaars de leerlingen uit creatief te denken.

Influencers op de sociale media, idolen in videoclips en hippe designers inspireren jongeren wereldwijd om de regels te herschrijven via kunst, mode en design: Reset Generation.

Studio C ontwikkelde een speciale website bij dit project - klik hier om naar RESET GENERATION te gaan.

Huidige tentoonstelling: Adriaan Roland Holstschool, Bergen (17 maart 2022 - 3 april 2022)

De leerlingen van de Adriaan Roland Holstschool uit Bergen werkten met kunstenaar Folkert de Jong. Ze hebben gewerkt met verschillende technieken, onder meer met pur waar De Jong ook mee werkt in zijn kunst. Daarnaast ook stof/kleding, 3d, schilderen en tekenen, keramiek, er is weer van alles te zien.  

 

Scholen

Berger Scholengemeenschap, Bergen | 17 oktober 2021 - 12 december 2021

Murmellius Gymnasium, Alkmaar | 15 december 2021 - 14 februari 2022

Jan Arentsz, Langedijk | 15 februari 2022 - 14 maart 2022

Adriaan Roland Holstschool, Bergen | 17 maart 2022 - 3 april 2022

 

Kunstenaars

Bart Nijstad | Anuschka Blommers & Niels Schumm | Folkert de Jong | Martijn Engelbregt

 

Concept

Laura Eijpe, Anita Rademakers, Kawita ten Kate

Europese school en Tune4U

Museum Kranenburgh is coördinator van de cultuurcoaches in de gemeente Bergen. Cultuurcoach Tune4U ging met de leerlingen van de Europese School aan de slag met het schrijven van een eigen popliedje bij de tentoonstelling The Roaring Twenties: 'Prancing Around!' Hier hoorde natuurlijk ook een swingende videoclip bij, vol met kunst, kostuums en dansjes. Bekijk hier het resultaat! Met dank aan de leerlingen en docenten van de Europese School in Bergen voor hun enthousiasme en een speciale shout-out naar cultuurcoach Marco Emmerig van Tune4U. NB: voor het maken van deze videoclip is er gebruik gemaakt van een green screen, de leerlingen hebben tijdens hun museumbezoek ten alle tijden afstand bewaard tot de kunstwerken.