The Roaring Twenties – Reset Generation

Na anderhalf jaar mondkapjesplicht, lockdowns en online leven geeft Reset Generation jongeren een stem en de ruimte om zich te laten zien en horen over onderwerpen als gender, milieu en toekomst. In het estafetteproject Reset Generation tonen jongeren van vier middelbare scholen uit de regio wat zij zouden veranderen als ze op de reset-knop mochten drukken. Hoe zien zij de wereld van nu, en wat willen ze meenemen uit de Roaring Twenties van honderd jaar geleden?

Reset Generation is onderdeel van The Roaring Twenties, waarin meer dan zestig hedendaagse en historische kunstenaars, modeontwerpers en vormgevers de tijdgeest vangen van een roerig decennium, honderd jaar geleden en nu. Samen met kunstenaars gaan de jongeren aan de slag met eigen creaties, waarin ze verleden en heden met elkaar verbinden. Tijdens masterclasses en feedbacksessies dagen bekende kunstenaars de leerlingen uit creatief te denken.

Influencers op de sociale media, idolen in videoclips en hippe designers inspireren jongeren wereldwijd om de regels te herschrijven via kunst, mode en design: Reset Generation.

Studio C ontwikkelde een speciale website bij dit project - klik hier om naar RESET GENERATION te gaan.

Huidige tentoonstelling: Murmellius Gymnasium (15 december 2021 - 24 januari 2022)

Op dit moment is het werk te zien van het Murmellius Gymnasium. Vanaf begin van dit schooljaar hebben de bovenbouwleerlingen van het Murmellius met het thema The Roaring Twenties gewerkt. De thema's, stijlen en designs van de turbulente jaren van de vorige eeuw tot en met de jaren '20 van de 21e eeuw zijn bij de vakken beeldende vorming op geheel eigen wijze geïnterpreteerd en vormgegeven.
Een collectie van fashion, grafisch werk en tekeningen tot eigentijds design is in de tentoonstelling te bezichtigen, de disciplines waarin de leerlingen op het Murmellius zich kunnen specialiseren.

 

Scholen

Berger Scholengemeenschap, Bergen | 17 oktober 2021 - 12 december 2021

Murmellius Gymnasium, Alkmaar | 15 december 2021 - 24 januari 2022

Jan Arentsz, Langedijk | 26 januari 2022 - 21 februari 2022

Adriaan Roland Holstschool, Bergen | 23 februari 2022 - 3 april 2022

 

Kunstenaars

Bart Nijstad | Anuschka Blommers & Niels Schumm | Folkert de Jong | Martijn Engelbregt

 

Concept

Laura Eijpe, Anita Rademakers, Kawita ten Kate