Opgelet: Museum Kranenburgh is gesloten van 9 - 20 april vanwege ombouw van tentoonstellingen | Attention: Museum Kranenburgh is closed 9 - 20 April due to change of exhibitions

Melding sluiten

Museum Kranenburgh in de pers

Regelmatig bezoeken journalisten onze tentoonstellingen - en vaak schrijven ze een positief verhaal! Daar zijn we trots op. Bekijk hier een greep uit de publiciteit rondom Museum Kranenburgh.

De Volkskrant | 23 november 2023

Kunst met gras: Diana Scherer werkt mét de natuur aan haar wonderlijke wortelweefsels

In Museum Kranenburgh in Bergen laat Diana Scherer het resultaat zien van de ingenieuze samenwerking tussen mens en natuur. In haar ragfijne weefsels van plantenwortels liggen levenslust en eindigheid dicht naast elkaar.

5 sterren van Janna Reinsma

Het Parool | 30 oktober

Fotograaf Cuny Janssen portretteert kinderen met een voor hen bijzondere volwassene: ‘Het is topsport’

Cuny Janssen (48) fotografeert kinderen. In haar nieuwste werk richt ze haar camera op de bijzondere relatie van kinderen met specifieke volwassenen, zoals vaders, oma’s of familievrienden. ‘Mijn foto’s zeggen: ik ben er, en ik ben gelukkig niet alleen.’

Door Edo Dijksterhuis

Museumtijdschrift | 10 mei 2023

De abstracte landschappen van Cristina Lucas in Museum Kranenburgh heffen de scheiding op tussen mens en omgeving. Chemische elementen als calcium en ijzer komen tot leven in een samenval van kleur, verf en beweging. 

Recensie van Museumtijdschrift

Opium op NPO Radio 4 | 16 nov 2022

Museum Kranenburgh in Bergen brengt een ode aan kunstenaar Jeroen Henneman (1942) die met zijn meervoudig talent en grote oeuvre een unieke positie inneemt in het Nederlandse kunstenveld, met de tentoonstelling Jeroen Henneman – Het leven der dingen.

Annemieke Bosman in gesprek met kunstenaar Jeroen Henneman.

Het Parool | 11 nov 2022

Kunstenaar Jeroen Henneman (80) over zijn leven en zijn oeuvre: ‘Ik dacht: wie is die man die al dat werk heeft gemaakt?’

Door Kees Meijer

Noordhollands Dagblad | 10 nov 2022

Lege doeken. Een zaal vol. Dat is de wensdroom van kunstenaar Jeroen Henneman.

Door Leonie Groen

De Telegraaf | 9 mei 2022

Leo Gestel experimenteerde volop op Mallorca

Leo Gestel werkte als een bezetene op Mallorca. Hij ging er helemaal op in de natuur.

Door Paola van de Velde

Noordhollands Dagblad | 15 april 2022

Museum Kranenburgh toont 'op Mallorca'van Leo Gestel

In 1914 bracht schilder Leo Gestel (1881 – 1941) vier maanden door op het Spaanse eiland Mallorca. Hij schilderde het ene na het andere werk.

Door Sandra Konijn

FD Persoonlijk | 31 dec 2021

Maison the Faux

De roaring twenties van toen en nu

Een bezoek aan de expositie ‘The Roaring Twenties’, in Museum Kranenburgh in Bergen, leert dat je een parallel kunt trekken tussen vroeger en nu. Opnieuw blijken turbulente tijden een vruchtbare bodem voor ontwerpers en kunstenaars.

door Jeroen Bos en Michou Basu

NPO Radio 4 | 7 nov 2021

Iedere week op zondag is er bij De Ochtend van 4 aandacht voor een bijzondere tentoonstelling. Deze week: The Roaring Twenties. Te zien in museum Kranenburgh in Bergen.

Interview met Mariette Dölle

Noord-Hollands Dagblad | 16 okt. 2021

Museum Kranenburgh in Bergen pakt uit met de Roaring Twenties: niet eerder waren alle zalen gewijd aan een en dezelfde tentoonstelling.

door Lars van der Bel