Museum Kranenburgh is geopend di - zo, 10.30 - 17.00 u | Museum Kranenburgh is open Tu - Su, 10.30 am - 5.00 pm

Melding sluiten

Museum Kranenburgh in de pers

Regelmatig bezoeken journalisten onze tentoonstellingen - en vaak schrijven ze een positief verhaal! Daar zijn we trots op. Bekijk hier een greep uit de publiciteit rondom Museum Kranenburgh.

FD Persoonlijk | 31 dec 2021

Maison the Faux

De roaring twenties van toen en nu

Een bezoek aan de expositie ‘The Roaring Twenties’, in Museum Kranenburgh in Bergen, leert dat je een parallel kunt trekken tussen vroeger en nu. Opnieuw blijken turbulente tijden een vruchtbare bodem voor ontwerpers en kunstenaars.

door Jeroen Bos en Michou Basu

Noord-Hollands Dagblad | 16 okt. 2021

Museum Kranenburgh in Bergen pakt uit met de Roaring Twenties: niet eerder waren alle zalen gewijd aan een en dezelfde tentoonstelling.

door Lars van der Bel

NPO Radio 4 | 7 nov 2021

Iedere week op zondag is er bij De Ochtend van 4 aandacht voor een bijzondere tentoonstelling. Deze week: The Roaring Twenties. Te zien in museum Kranenburgh in Bergen.

Interview met Mariette Dölle

Museumtijdschrift | nov 2021

In Museumtijdschrift leest u in elke editie over de mooiste en meest bijzondere tentoonstellingen van het moment. Wie zijn de mensen achter de tentoonstelling? Welke keuzes maken zij, welke uitdagingen komen op hun pad? Deze week Colin Huizing, de samensteller van ‘The Roaring Twenties’ in Museum Kranenburgh. “Door een spiegeling met kunst, vormgeving, mode en samenleving van de jaren 1920 worden actuele kwesties in de wereld van nu nog nadrukkelijker zichtbaar.”

Flessenpost | 6 jan 2022

Turbulente tijden door de ogen van kunstenaars, modeontwerpers en vormgevers – honderd jaar geleden en nu.

Uitzinnige dansfeesten, vrouwen in mannenkostuums, Josephine Baker en Bauhaus: het zijn beelden die de jaren 1920 of roaring twenties bij ons oproepen.