Adriana González Hulshof zakelijk directeur van Museum Kranenburgh, Colin Huizing artistiek leider

De Raad van Toezicht van Museum Kranenburgh in Bergen is verheugd over de aanstelling van een nieuw directieteam voor het museum. Adriana González Hulshof start vanaf januari 2022 als zakelijk directeur, Colin Huizing als a.i. artistiek leider. Zij volgen daarmee Mariette Dölle op die sinds 2016 algemeen directeur is van Museum Kranenburgh. Onder haar leiding wist het museum een krachtig artistiek profiel te ontwikkelen waarmee het inmiddels een breed, landelijk publiek aanspreekt.

Adriana González Hulshof was oprichter en directeur van Amsterdam Art Weekend. Daarnaast heeft ze haar sporen verdiend in het internationale culturele veld, onder meer op het vlak van culturele partnerships, fondsenwerving en publieksbereik.

Colin Huizing is al enkele jaren als programma-adviseur betrokken bij Museum Kranenburgh. Hij geeft tot 1 juli 2022 het artistieke programma vorm.

Eerder dit jaar besloot de Raad van Toezicht tot de vorming van een tweekoppige directie, om zo recht te kunnen doen aan de vele aspecten van de buitenplaats en een stabiele organisatorische basis onder het museum te leggen. De Raad van Toezicht beraadt zich in de eerste helft van 2022 over de definitieve invulling van de artistiek directeur.

Lees hier het persbericht