Basisscholen

Leerlingen aan basisscholen maken spelenderwijs kennis met kunst en het museum in diverse programma’s.

Foto Aad Hoogendoorn

Kleurpraat en Vormentaal

Welke kleuren en vormen ken je allemaal? En welke kleuren en vormen kun je ontdekken in de tentoonstelling? En hoe wordt kleur en vorm gebruikt door de kunstenaar? Kleuters leren spelenderwijs kleuren en vormen ervaren. Zo kun je kleur gebruiken om een emotie uit te drukken en kun je met vormen allerlei objecten maken. De kinderen maken tijdens de museumwandeling ook een eigen tekening geïnspireerd op de tentoonstellingen. 

Duur museumles: 60 minuten
Groep: groep 1-2
Kosten: 90 euro per klas (maximaal 30 leerlingen)

Voorbereidende les: Groep 1-2

Verf vol verhalen

Via een interactieve rondleiding vol vragen, verhalen en kunstkijkspelletjes ontdekken de leerlingen van groep 3 en 4 de tentoonstellingen. Hoe maakt een kunstenaar een kunstwerk en welke materialen worden gebruikt? Welke verhalen gaan er schuil achter de kunstwerken? En hoe denk je dat zo’n verhaal af loopt? Kunst prikkelt de fantasie. In Studio C maken de kinderen een eigen tekening, geïnspireerd op de tentoonstellingen. 

Duur museumles: 60 minuten
Groep: 3-4
Kosten: 90 euro per klas (maximaal 30 leerlingen)

Voorbereidende les: Groep 3-4

Kijken is een kunst

Door met een open blik naar kunstwerken te kijken en hierover te praten ontdekken leerlingen van groep 5 en 6 samen de verborgen boodschap van kunst van toen en nu. Wat zie ik? Wat betekent dat? En wat vind ik ervan? Tijdens de actieve rondleiding door de tentoonstelling maken de kinderen kennis met de bouwstenen van een kunstwerk: beeldaspecten (tekentechniek, compositie, donker/licht, kleurgebruik, vorm, etc.), materiaal en betekenis. Zo zetten de kinderen hun eerste stappen op het gebied van kunstbeschouwing. In Studio C maken de kinderen een eigen kunstwerk, geïnspireerd op de tentoonstellingen. 

Duur museumles: 90 minuten
Groep: 5-6
Kosten: 120 euro per klas (maximaal 30 leerlingen)

Voorbereidende les: Groep 5-6

 

 

Foto Aad Hoogendoorn

De kunst voorbij!

Dit programma laat leerlingen in groep 7 en 8 kennismaken met kunst van toen en nu. Tijdens de museumwandeling komen er allerlei kunstvormen voorbij en ervaren ze een vorm van expressie die niet alledaags is. Door kunst te ontleden en te verbinden aan de eigen leefomgeving en hedendaagse maatschappelijke kwesties, leren ze anders kijken: naar de wereld, naar elkaar en naar zichzelf. In Studio C maken de leerlingen een eigen kunstwerk, geïnspireerd op de tentoonstellingen. 

Duur museumles: 90 minuten
Groep: 7-8
Kosten: 120 euro per klas (maximaal 30 leerlingen)

Voorbereidende les: Groep 7-8

STUDIO C workshops op maat

In deze workshop gaat een teamlid van Studio C eerst met de kinderen op pad door het museum om inspiratie op te doen. Vervolgens gaan zij aan de slag in Studio C, het educatieve atelier van Museum Kranenburgh. Hier maken de leerlingen eigen kunst om mee te nemen! Er kan met een thema op aanvraag worden gewerkt.

Duur workshop: 90 minuten 
Wie: alle leeftijden, ook voor BSO’S
Omvang: maximaal 15 kinderen tegelijkertijd. Bij grotere groepen graag mailen voor mogelijkheden naar educatie@kranenburgh.nl  
Kosten: prijs op aanvraag

Reserveren

Programma’s moeten minimaal twee weken van tevoren worden aangevraagd. Tot 48 uur van tevoren kunt u nog kosteloos annuleren, hierna brengen wij 50% in rekening. Neem voor meer informatie of het boeken van een van onze programma's contact op via educatie@kranenburgh.nl.

Foto Aad Hoogendoorn