Doneer nu

Museum Kranenburgh wil u graag blijven prikkelen met interessante en uitdagende tentoonstellingen en activiteiten, ook in deze pittige tijden. We zijn inmiddels weer open en verwelkomen gelukkig al veel bezoekers voor onze spannende tentoonstelling Lucht en de collectiepresentatie De Luchten van de Bergense School. Wij hopen natuurlijk ook u weer te mogen begroeten. Wilt u ons helpen om door deze moeilijke periode te komen? Dat kan heel gemakkelijk door bijvoorbeeld een donatie te doen bij aanschaf van uw entreeticket. Of op welke wijze dan ook. Lees hier hoe dat werkt!

Kranenburgh Kring

Voor wie meer wil
Vanaf € 5.000 per kalenderjaar voor 5 jaar

Wilt u substantiëler bijdragen aan het succes en de continuïteit van Kranenburgh en uw gift koppelen aan activiteiten waar uw hart naar uitgaat, dan kunt u zich aansluiten bij de Kranenburgh Kring. Wij betrekken u persoonlijk bij onze programmering en geven u inzicht in ons beleid, de verzameling en ons tentoonstellingsprogramma. Internationale oriëntatie maakt daar een vanzelfsprekend onderdeel van uit. Zo wordt u als begunstiger van de Kring uitgenodigd om deel te nemen aan de Kranenburgh Kring kunstreis, een exclusieve kunstreis in Europa.

Verder geniet de Kranenburgh Kring van: 

 • Onbeperkt gratis entree
 • Uitnodigingen voor openingen en podiumactiviteiten
 • Gratis entree bij lezingen
 • 15% korting in museumwinkel* en museumcafé
 • Uitnodiging voor een exclusieve internationale Kranenburgh Kring kunstreis
 • Een exclusieve rondleiding door een tentoonstelling naar keuze door medewerkers van Museum Kranenburgh voor u en uw vrienden/relaties (max. 15 personen)
 • Naamsvermelding op begunstigerslijst in het entreegedeelte van het museum (indien gewenst)
 • U bent als eerste op de hoogte via onze e-nieuwsbrief.
 • U ontvangt een gratis museumpublicatie bij inschrijving. 

* met uitzondering van boeken wegens de wet op de vaste boekenprijs

Wilt u meer weten? Neem contact op met Valerie Heegstra.

Kranenburgh Kraanvogels

Begunstiger van de basis
Vanaf €1.000 per kalenderjaar voor 5 jaar

Kraanvogels komen graag in Kranenburgh en vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan kunst en cultuur in Bergen. U kunt zich met een bijdrage van €1.000 per jaar aansluiten en genieten van exclusieve ontvangsten en privileges en deelnemen aan de jaarlijkse Kraanvogel kunstexcursie. We nemen u mee achter de schermen van tentoonstellingen en brengen u in contact met toonaangevende kunstenaars en curatoren.

Kraanvogels genieten van:

 • Onbeperkt gratis entree
 • Uitnodigingen voor openingen en podiumactiviteiten
 • Gratis entree bij lezingen
 • 15% korting in museumwinkel* en museumcafé
 • Uitnodiging voor een exclusieve Kraanvogel kunstexcursie
 • U bent als eerste op de hoogte via onze e-nieuwsbrief.
 • U ontvangt een gratis museumpublicatie bij inschrijving.

 * met uitzondering van boeken wegens de wet op de vaste boekenprijs

Wilt u meer weten? Neem contact op met Valerie Heegstra.

Schenken en steunen

Natuurlijk kunt u ook kunst schenken of (eenmalig) een bedrag doneren waarmee u ons museum ondersteunt. U kunt hierover altijd met ons in gesprek gaan.

Eenmalige donaties, klein of groot, zijn heel welkom op rekeningnummer: NL73RABO 0155987933 t.n.v. Stichting Kranenburgh onder vermelding van ‘eenmalige donatie’ en eventueel uw contactgegevens, want we willen u natuurlijk graag kunnen bedanken. Lees hier meer over fiscale voordelen van het schenken aan Museum Kranenburgh. 

Vrienden Museum Kranenburgh

Een speciale Stichting Vrienden Kranenburgh ondersteunt het museum al meer dan twintig jaar. Mede dankzij de grote groep Vrienden kan Kranenburgh bouwen aan een mooi programma. U kunt al Vriend worden vanaf 30 euro per jaar. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met de Vrienden via stvriendenkranenburgh@ziggo.nl

Meer informatie
Meer informatie over Vrienden Kranenburgh vindt u hier.
Download hier het Vriendenformulier

Nalaten aan het museum

Via uw testament kunt u van grote betekenis zijn voor Museum Kranenburgh. U kunt in uw testament kiezen voor een vast bedrag (legaat) of een erfstelling. Vanwege de ANBI-status zijn nalatenschappen vrijgesteld van erfbelasting. Mocht u voornemens zijn het museum een bedrag na te laten, dan komt dit volledig ten goede aan het museum. We gaan graag met u in gesprek over een speciale bestemming van uw nalatenschap. Nalaten kan ook in de vorm van een kunstwerk waarmee u onze collectie wilt versterken. U kunt hierover altijd met ons in overleg gaan.

Begunstigers

Gemeente Bergen, Rabobank Noord-Kennemerland, Kranenburgh Kring, Kraanvogels, Stichting Vrienden Kranenburgh