Studio C workshops!

Studio C is het educatief atelier van Museum Kranenburgh. Onder deze noemer vinden allerlei educatieve projecten plaats, binnen en buiten het museum. De creatieve werkplaats van Studio C bevindt zich flexibel op verschillende plekken in Museum Kranenburgh en in de beeldentuin. Hier vinden workshops plaats en worden kinderen, jongeren en hun (groot)ouders uitgenodigd om hun eigen creativiteit in te zetten. Bekijk hier het overzicht van onze wekelijkse workshops.

Scholen

"Zelfs de minst kunstminnende leerling vond het leuk!" Willem Alexanderschool, 2022. 

Voor leerlingen van basis- en middelbare scholen is er genoeg te ontdekken in Kranenburgh!  Er is een breed educatieaanbod geïnspireerd op de actuele tentoonstellingen. Leerlingen verwerken hun bezoek in eigen werk of een presentatie. Het aanbod sluit aan op de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie / Kunst en Cultuur. Bekijk hier het aanbod voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Cultuurcoaches

De Kranenburgh Cultuurcoaches werken wekelijks op de basisscholen in de gemeente Bergen. Een cultuurcoach is een kunstenaar of kunstdocent die onder schooltijd in de klas werkt vanuit zijn/haar eigen discipline: beeldende kunst, dans, theater, muziek, fotografie, film en grafisch vormgeven. De cultuurcoaches worden financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Bergen. Neem voor meer informatie of het boeken van een van onze programma's contact op via cultuurcoaches@kranenburgh.nl