Taart, lunch & borrel

In het museumcafé kun je gedurende openingstijden van het museum terecht voor een lekker kopje koffie met een gebakje of een heerlijke lunch. Voor bij de borrel serveren we een lekkere bitterbal of andere (vega) snacks.

Let op: het museumcafé is PIN ONLY. 

Over onze biologische en lokale leveranciers

Gebak van Roos
Banketbakkerij Roos, de oudste winkel van het dorp, maakt al meer dan 100 jaar de lekkerste gebakjes en bonbons.

Wilder Land Thee
Wilder Land maakt thee van (on)kruiden die gezaaid worden op de randen van akkers van boeren. De helft van de (on)kruiden blijft staan voor de bijen en vlinders, de andere helft laat je genieten van een kopje 100% Nederlandse (on)kruidenthee.

Scorlewald en Solidaridad Fair Trade koffie
Onze koffie en koekjes komen van zorginstelling Scorlewald. De koffie, die door mensen met een verstandelijke beperking wordt verpakt in biologisch afbreekbare zakken, is afkomstig van Stichting Solidaridad, die per verkochte kilo € 0,75 doneert voor de opleiding van koffieboeren.

Kroketten en bitterballen van Grootmeester
De kroketten en bitterballen van Grootmeester worden ambachtelijk gemaakt van duurzaam geproduceerd vlees en verse ingrediënten.

Kaas van kaasboerderij De Franschman
De koeien van Kaasboerderij de Franschman in Bergen worden niet met de melkmachine gemolken, maar door de hand van de boer. Ook lopen ze het grootste deel van het jaar heerlijk buiten. Alle kaas wordt op biologische en duurzame wijze geproduceerd.

Bronwater van L’eau pour l’art
Van L’eau pour l’art, het bronwater dat de kunst en cultuur voedt, stroomt minimaal 6 cent per liter naar het Cultuurfonds!

Speciaal bier
En bij de borrel serveren we biologische wijn en bieden we een mooi alcohol arm assortiment wijn en bier. En nu ook: een lokaal biertje: Stoked Bier uit Bergen.