Museum Kranenburgh presenteert zich met een inspirerend programma tijdens de befaamde kunstbeurs PAN Amsterdam die dit jaar wordt gehouden van 24 november t/m 1 december. PAN Podium stelt dit jaar de kunstenaar en het kunstenaarschap centraal. Reden voor Kranenburgh om kunstenaars en tentoonstellingsmakers het woord te geven en het museum hierbij als inspiratie- en maakplek te presenteren. Bezoekers van de beurs kunnen gewoon binnenlopen en het programma bijwonen.

Programma

13:00 - 13:30 De collectie van Museum Kranenburgh in vogelvlucht
‪13:30 - 14:00 ‪Koos Breukel en Venus Veldhoen in gesprek over de tentoonstelling Aat Veldhoen - Levenskunst
‪14:30 - 15:00 ‪Interview met Rudi Fuchs: Wat betekent een museum voor de kunstenaar?
‪15:30 - 16:00 Lezing ‪Het Museum als maakplek door kunstenaar Charlotte Caspers
‪16:00 - 16:30 ‪Ask the director met Mariette Dölle
 
Fotograaf Koos Breukel stelt als gastcurator de tentoonstelling 'Aat Veldhoen – Levenskunst' in Museum Kranenburgh samen in samewerking met Aats dochter en fotograaf Venus Veldhoen. Rudi Fuchs is kunstcriticus, columnist en publicist. Hij was directeur van het Haags Gemeentemuseum en Stedelijk Museum Amsterdam (tot 2003) en stelde deze zomer de tentoonstelling Edgar Fernhout - Licht in kleur samen. Charlotte Caspers is kunstenaar en restaurateur en is bekend als expert in het populaire tv-programma 'Het Geheim van de Meester'. Ze exposeerde deze winter in Kranenburgh.

Je kunt deze middag álles over Museum Kranenburgh te weten komen in de feestelijk aangeklede PAN Podium-stand: wie we zijn - het voltallig team is aanwezig! -, wat Kranenburgh zo bijzonder maakt, wat onze mooie tentoonstellingsplannen zijn voor de komende tijd en hoe je nauwer betrokken kunt zijn bij het museum en zijn programma.

Erbij zijn?

Via de website van de PAN kun je van te voren kaarten bestellen à €20,- per persoon / dag, of een passepartout voor de hele week voor €50,-.