Museum voorlopig gesloten ivm corona maatregelen | Terras en winkel geopend do t/m zo, 12.00 - 17.00 u
Museum temporarily closed due to corona measures | Terrace and shop open Th - Su, 12.00 - 17.00

Melding sluiten

Programma herfstvakantie 2020

In de herfstvakantie kun je bij Museum Kranenburgh aan allerlei leuke activiteiten deelnemen: rondleidingen, speurtochten, workshops, etc.

Beeldentuin in het herfstzonnetje in Kranenburgh

Deze herfstvakantie zetten we onze beeldentuin in het herfstzonnetje. De schoonheid en frisse lucht van de herfstige natuur staan deze vakantie centraal in Kranenburgh. Avontuurlijk en inspirerend, op anderhalve meter én gezond! Wil je Kranenburgh bezoeken, dan geldt: reserveer online je tickets, ook die voor kinderen (gratis). EN: we zijn ook open op maandag 12 oktober!

zaterdag 10 oktober tm zondag 18 oktober 2020: alle dagen open van 10.30 uur tot 17.00 uur

Buitenworkshops (bij mooi weer)

Voor kinderen in de leeftijd 5 t/m 12 jaar organiseert ons educatief atelier Studio C  allerlei leuke workshops waarbij je je door de natuur kunt laten inspireren. Zoals natuurcollages maken met alle moois dat je buiten in de tuin kunt vinden. Op zondag 18 oktober kan dat zelfs met het hele gezin! 
Deelname is €4,50 per kind. Meld je  op tijd aan, want vol is vol! Ook de tentoonstellingen bezoeken? Vergeet dan niet online een ticket te reserveren (kinderen gratis). De workshops beginnen om 13:30 uur en zijn om 15:00 uur afgelopen.

Zondag 11 oktober | Natuurcollages maken | WORKSHOP VOL

Woensdag 14 oktober | Schilderen met bloemen en planten | WORKSHOP VOL

Donderdag 15 oktober | Schilderen met bloemen en planten | WORKSHOP VOL

Zondag 18 oktober | Familieworkshop avontuurlijk tekenen met eco-kunstenaar Sonja Tara | WORKSHOP VOL

 

 

Herfsttuinwandelingen met kunstenaars

Rondleidingen? Binnen is het lastig met de anderhalve meter, maar buiten nemen we je graag mee! Op 13 oktober wandel je samen met dichter/ecoloog Maartje Smits en op 15 oktober met natuurkunstenaar Chiel Kuijl in een kleine groep langs beelden, bomen en struiken in de tuin van Museum Kranenburgh. Zij vertellen hoe natuur en kunst hun inspireert. 
Deelname is gratis excl. museumentree. Meld je op tijd aan, want de groep is klein! Vergeet niet online een ticket te reserveren voor het bijbehorend tijdslot (kinderen gratis).
De wandelingen beginnen om 11.30 uur, verzamelen bij de museumentree en duren ongeveer 60 minuten.  

Dinsdag 13 oktober | Wandeling met dichter Maartje Smits, dichter en eco-feminist | Groep is VOL

Donderdag 15 oktober | Wandeling met Chiel Kuijl, kunstenaar-tussen-de-bomen | Groep is VOL

Geef je op door een email te sturen naar: rondleidingen@kranenburgh.nl

En in het museum: Lucht

Grijp de herfstvakantie aan om onze hedendaagse kunsttentoonstelling Lucht te komen bewonderen en stil te staan bij dit zo vanzelfsprekende, maar kostbare goed: lucht. Er gebeurt van alles in deze tentoonstelling dat de zintuigen prikkelt - je hoort adem, je voelt wind, je ziet lucht bevriezen. We laten ook een ‘luchtige’ selectie van schilderijen uit onze eigen collectie zien in De Luchten van de Bergense School met o.a. het beroemde schilderij Herfst van Leo Gestel.

Studio C tuinspeurtocht

Voor iedereen die zin heeft in een leuke familieactiviteit: ga met natuurwezen Snorri in de beeldentuin van Kranenburgh op zoek naar aanwijzingen en ontrafel de geheime spreuk waarmee je schone lucht kunt verspreiden! De speurtocht is op te vragen aan de balie van Museum Kranenburgh.

Herfsthappen in het museumcafé

Ons museumcafé serveert deze week een herfstig soepje, allerlei heerlijke, gezonde broodjes, luchtig gebak en ander lekkers. Bij herfsttemperaturen staat er warme chocolademelk op het menu!  Reserveren is niet mogelijk.

Kunstuitleen Kranenburgh

Tijdens de herfstvakantie verkoopt de Kunstuitleen een aantal interessante kunstwerken uit de collectie kantoorkunst van de Rabobank die niet werden verkocht tijdens de benefietveiling van 22 september jl.  De opbrengst van deze werken komt geheel ten goede aan het museum.

Met dank aan: