Colin Huizing werd in januari dit jaar aangesteld als artistiek leider a.i. van het museum, naast Adriana González Hulshof die in januari startte als zakelijk directeur.

In 2021 besloot de Raad van Toezicht tot de vorming van een tweekoppige directie, om zo recht te kunnen doen aan de vele aspecten van de buitenplaats en een stabiele organisatorische basis onder het museum te leggen. Zij beraadde zich de afgelopen maanden over de definitieve invulling van de rol van artistiek directeur en koos unaniem en vol vertrouwen voor Huizing.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum Kranenburgh, Puck Huitsing: “De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Colin Huizing. Met Colin heeft Museum Kranenburgh een bevlogen artistiek directeur in huis en is een interessant en kansrijk tentoonstellings- en publieksprogramma geborgd. We hebben er alle vertrouwen in dat hij in samenwerking met Adriana de positie van Museum Kranenburgh verder kan verstevigen en uitbouwen.”

Spraakmakend tentoonstellingsprogramma

Colin Huizing: “Samen met zakelijk directeur Adriana González Hulshof, een gedreven team van museumprofessionals en toegewijde vrijwilligers wil ik werken aan een spraakmakend tentoonstellings- en activiteitenprogramma voor Museum Kranenburgh. Een programma dat niet alleen de visuele verbeelding prikkelt maar ook andere ervaringen te weeg brengt en dat aanzet tot contemplatie over de wereld om ons heen. Museum Kranenburgh biedt met zijn collectie en zijn prachtige gebouw op een unieke locatie daarvoor een uitstekende basis.”

Colin Huizing

Colin Huizing (Jutphaas, 1965) is curator en producent van tentoonstellingen voor verschillende musea en adviseur voor het Mondriaan Fonds. Eerder werkte hij als senior conservator voor het Stedelijk Museum Schiedam en was hij co-curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2015: herman de vries - to be all ways to be. In de afgelopen twee jaren adviseerde Huizing Museum Kranenburgh over het tentoonstellingsprogramma en was hij samensteller van de tentoonstellingen Lucht (2020), Kunstenaars van Die Brücke (2021) en hoofdcurator van The Roaring Twenties (t/m 3 apr 2022). Colin is co-auteur van een te publiceren boek over het oeuvre van Stanley Brouwn.