Benefietveiling kunst Rabobank

Vanaf dinsdag 1 september laat de Rabobank een deel van haar kunstcollectie veilen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Museum Kranenburgh. Het betreft werken die kantoren in diverse Rabobank-vestigingen in de kop van Noord-Holland sierden. Voor het museum dat van maart tot juli maandenlang op slot moest in verband met de coronapandemie is deze ruggensteun van de Rabobank meer dan welkom.

Kijk hier voor een selectie van de werken die geveild zullen worden. Je kunt alle werken bekijken op de website van het online veilinghuis: www.bva-auctions.nl.

Op zaterdag 19 september kun je de werken ook 'live' komen bekijken bij ons in het museum. Dat kan van 12:00 - 16:00 uur. Laat weten via communicatie@kranenburgh.nl of je van plan bent te komen. 

Veiling

Op dinsdag 22 september worden de werken door veilingmeester Marco Wokke voor veilinghuis BVA online geveild. 

Herbestemming 

De Rabobank was al op zoek naar een goede herbestemming voor deze kunstwerken. “Mooi om de werken via deze weg een nieuwe bestemming te geven zodat mensen ervan kunnen genieten. Er is voor iedereen wel wat wils, juist omdat de prijzen heel toegankelijk zijn. Dus het loont zeker de moeite om te kijken of er iets voor u tussen zit”. Aldus Jan Klaver, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Alkmaar.

Kunstenaars uit de regio 

De veiling betreft werken van met name regionale kunstenaars: schilderijen, etsen en fotografie waarin veel aandacht is voor het Noord-Hollands landschap met zijn polders, molens en duinen, en voor specifieke plekjes in dorpen en steden. Ook maken sieraden en grafiek van de bekende kunstenaar Nic Jonk deel uit van het aanbod. Museum Kranenburgh brengt zelf eveneens een aantal werken uit zijn Kunstuitleencollectie in de veiling in.

Partnerschap

Rabobank Alkmaar en Museum Kranenburgh gingen in 2018 een meerjarig partnerschap aan, waarmee beide organisaties zich samen sterk maken voor culturele kwaliteit in de regio. Nu de culturele sector - en dus ook Museum Kranenburgh -  hard geraakt is door de coronacrisis, wil de Rabobank het museum met de benefietveiling een extra hart onder de riem steken. 

Kom ook naar de kijkdag op zaterdag 19 september (12.00 - 16.00 uur) in Museum Kranenburgh en combineer dit met een bezoek aan de spannende tentoonstelling Lucht die momenteel in het museum te zien is. Meer info over het museumprogramma: lees hier verder.