Schrijfster en filosofe Joke Hermsen presenteert haar nieuwste boek Rivieren keren nooit terug waar ze graag komt: in Museum Kranenburgh!

Programma

Joke Hermsen opent deze avond met een literair-filosofische inleiding over het thema 'Tijd en herinnering' dat een belangrijke rol speelt in haar roman.
 
Maaike Meijer reflecteert op het nieuwe boek van Hermsen. Maaike Meijer is hoogleraar Neerlandistiek en biografe. In 2011 verscheen haar veelgeprezen biografie over de dichteres Vasalis. In 2018 verschijnt haar biografie over dichteres Fritzi Harmsen ter Beek.
 
Interview
Er volgt een interview met Joke Hermsen, vervolgens is er gelegenheid om met haar in discussie te gaan.
 
Wies en de Liefde
Een heerlijk muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Wies Kavelaar en band, Wies en de Liefde. Na afloop signeert Joke Hermsen haar boek.
 

Joke Hermsen en Tijd

Joke Hermsen (1961) staat als romanschrijver en filosoof bekend om haar fascinatie voor Tijd. Met een beroep op de Griekse mythologie, maar ook op grote filosofen als  Nietzsche en Heidegger vraagt ze aandacht voor een andere ervaring van tijd. Ze maakt een onderscheid tussen kloktijd en innerlijke tijd. Kloktijd is de meetbare tijd, zoals we die van ons horloge kennen. Innerlijke tijd is het moment waarop we -in diepe concentratie- tot nieuwe inzichten komen.

Samenwerking

Deze literaire avond is een samenwerking met de Eerste Bergensche Boekhandel.

Erbij zijn?

Liefhebbers en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. Gratis entree.