WORKSHOP SCHILDEREN MET WOL

Creëer met wol een textielschilderij onder begeleiding van kunstenaar Regula Maria Müller.

Deze workshop is gebaseerd op de textielkunst van kunstenaar Claudy Jongstra (1963), van wie een werk te zien is op de tentoonstelling ‘Waar de zee licht is’ in Museum Kranenburgh. Jongstra staat bekend om haar monumentale wandkunstwerken die zij maakt van geverfde wol en vilt. Deze wol produceert zij op haar eigen schapenboerderij in Friesland. Ook de verf maakt ze op ambachtelijke wijze van verfplanten uit haar eigen tuin. Haar werk is over de hele wereld vertegenwoordigd in toonaangevende museale en private collecties.

Voordat je zelf aan de slag gaat, bezoek je met kunstenaar Regula Maria Müller de tentoonstelling en bekijk je uitgebreid het kunstwerk van Claudy Jongstra. Regula vertelt je meer over het werkproces van Jongstra en wat het zo fascinerend maakt. Daarna ga je zelf een textielkunstwerk maken. Je leert een groot weefraam op te zetten en te experimenteren met verschillende natuurlijke materialen en technieken. Tijdens de workshop leer je drie technieken: weven, droogvilten en borduren. Je maakt hierbij gebruik van lontwol (van lokale schapen in de Bergense duinen!), geitenhaar, vlas en zijde. Aan het einde van de workshop neem je jouw zachte kunstwerk mee naar huis.

Over de workshopdocent Regula Maria Müller


Kunstenaar Regula Maria Müller (1961) komt van oorsprong uit Zwitserland, maar woont tegenwoordig in Egmond aan de Hoef. In Zürich heeft zij zich gericht op textieltechnieken en eenmaal in Nederland zette zij haar opleiding voort op de Rietveld Academie in Amsterdam en het Jan van Eyck in Maastricht. Müller werkt veelvuldig met textiel, papier, kralen en glas. De natuur is haar grote inspiratiebron. De kunstwerken van Claudy Jongstra blijven haar dan ook fascineren.

 

PROGRAMMA

10.30 – ontvangst in Museum Kranenburgh met koffie/thee en introductie

11.00 – bezoek tentoonstelling ‘Waar de zee licht is’

11.30 – zelf aan de slag!

12.30 - pauze, op eigen gelegenheid lunchen in ons museumcafé/ in het dorp

13.30 - tweede deel van het programma

15.30 - afsluiten

 

KOSTEN: een ticket is 39,50 euro per persoon. 

 

AANTAL: Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. De minimale leeftijd voor deelname aan deze workshop* is 18 jaar.

 

TICKETS: Koop je ticket via deze link: Deze workshop is helaas VOL.

_

 

*De workshop vindt doorgang indien er voldoende tickets zijn verkocht. Mocht de workshop worden geannuleerd, dan wordt u uiterlijk op woensdag 29 maart geïnformeerd. De tickets worden dan gerestitueerd.

 

Restitutie van reeds betaalde deelnametickets is uitsluitend mogelijk wanneer je je minimaal 1 week van tevoren afmeldt via mail: communicatie@kranenburgh.nl