Museum Kranenburgh is een aantal keer per jaar het toneel van schrijvers die tijdelijk verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen. Tijdens een zogenoemd Schrijversloopje verzorgen de schrijvers een rondleiding door het museum waarin zij reflecteren op de tentoonstelling en vertellen over hun bijzondere verblijf in Bergen. We trappen 2023 af met twee mooie namen: Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutten. Het Schrijversloopje vindt plaats op woensdag 25 januari om 11:00 uur en is gratis exclusief museumentree.

 

Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutten

Bibi Dumon Tak (1964) is bekend van non-fictie boeken voor kinderen. De boeken gaan veelal over dieren en de natuur, zoals haar doorbraak Het Koeienboek (2001) en het meer recente De Eik was hier (2021). Met haar bijzondere oeuvre heeft zij in 2018 de Theo Thijssenprijs gewonnen. Jan Paul Schutten (1970) is ook kinderboekenschrijver, en schrijft tevens – en vooral - non-fictie. Schutten heeft net als Dumon Tak meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Griffel in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft- en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel.

Schrijversloopjes

Het Schrijversloopje bestaat sinds 2017 en is een samenwerking tussen Museum Kranenburgh, het A. Roland Holstfonds en het Nederlands Letterenfonds. Tijdens deze rondleidingen wordt er een brug geslagen tussen kunst en literatuur. Museum Kranenburgh is daar de uitgelezen plek voor gezien de geschiedenis van Bergen als kunstenaarsdorp van zowel beeldend kunstenaars als schrijvers en musici.

Rondleiding | Schrijversloopje met Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutten | 25 januari om 11:00 | start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).