Schrijversloopjes

In samenwerking met het Adriaan Roland Holsthuis en het letterenfonds organiseert Museum Kranenburgh deze 'schrijversloopjes', waarbij de schrijver die op dat moment in het Holsthuis verblijft bezoekers mee neemt door het museum. De keuze wat er getoond en bij verteld wordt, is geheel aan de schrijver - zo hebben we eens een rondleiding door de beeldentuin gehad (in plaats van door de toen actuele tentoonstelling) en eens stil gestaan bij een schilderij dat opgesteld was in de Kunstuitleen. 

Martijn Simons

Martijn Simons (1985) is schrijver en docent Nederlands. Hij publiceerde de romans Zomerslaap (2010) en Ik heet Julius (2015). Samen met Casper Vandeputte schreef hij onder het pseudoniem Simon Caspers de roman Destiny (2019). In 2020 publiceerde hij de roman De Hollandse droom, die lovend ontvangen werd en bovendien bekroond werd met de BNG Literatuurprijs 2020/2021. Hij publiceert regelmatig in de Volkskrant, Vrij Nederland en Hard Gras. Op 27 mei 2022 verscheen zijn nieuwe roman Heidelberg bij Uitgeverij Thomas Rap die inmiddels al heel wat lovende recensies heeft opgeleverd.  

Verzamelen bij de balie

Wil je meelopen met Martijn Simons? Meld je iets vóór 13:00 uur aan de balie van Museum Kranenburgh. Deelname is gratis - je moet natuurlijk wel een geldig entreebewijs voor het museum hebben.