Leo Gestel op Mallorca

Museum Kranenburgh presenteert van 16 april t/m 18 september 2022 de tentoonstelling Leo Gestel op Mallorca, samengesteld door gastcurator Caroline Roodenburgh.

Leo Gestel op Mallorca biedt een uniek overzicht van het spectaculaire en kleurrijke werk dat de schilder maakte tijdens zijn verblijf op Mallorca in 1914. Gestel verblijft een periode van vier maanden op het Spaanse eiland en maakt hier, gebiologeerd door het landschap, in hoog tempo een groot aantal schetsen en schilderijen. De serie werken vormt een experimenteel hoogtepunt in de moderne Nederlandse kunst. Deze werd nog niet eerder in een tentoonstelling bijeengebracht. Leo Gestel geldt als een van de grote vernieuwers van de beeldende kunst in Nederland, maar ook als een van de belangrijke trekkers van de kunststroming de Bergens School. 

Instaprondleiding

Op een aantal vrijdagen organiseren we gratis rondleidingen, onze gids Kiek van Groningen neemt je mee op reis naar Mallorca en vertelt over Gestel, zijn ervaringen op het eiland, het gezelschap met wie hij reisde, en nog veel meer. De rondleiding start vanaf de balie in de hal van het museum. We starten om 14:00 uur. De rondleiding is gratis, maar je moet wel een geldig entreeticket hebben voor het museum. 

Loop mee en beleef de reis van Gestel naar Mallorca in 1914!