Rondleiding met Folkert de Jong

Kunstenaar Folkert de Jong neemt je mee door de Tuin der Zinnen van Museum Kranenburgh. Deze zomer zijn er nieuwe kunstwerken van De Jong in de tuin geplaatst. Hoe leuk is het hem te ontmoeten en zijn verhaal bij de kunstwerken te horen!

Folkert de Jong (Egmond aan Zee, 1972) is beeldhouwer en tekenaar. Zijn werk bestaat uit levensgrote beelden, gemaakt uit materialen die gewoonlijk gebruikt worden als isolatiemateriaal (styrofoam en polyurethaanschuim) en uit uit brons. Zijn grote installatie Seht der Mensch; The Shooting lesson (2007) was in 2015 te zien tentoonstelling Manifesten in Museum Kranenburgh. Lange tijd stond zijn bronzen figuur La Danse midden in de museumtuin. Deze zomer hebben nieuwe sculpturen van De Jong bezit genomen van het bosachtige deel van de tuin. Hier schept hij een wonderbare wereld waarin wij slechts te gast zijn, want in dit bos heersen zijn gouden dieren. De buizerd, de vos en de marters nestelen zich bovenop organische groeisels, afgeleid van restanten van menselijk weefsel. Het vrolijke spel van de dieren heeft daarmee ook een macabere kant. Verval en groei komen hier onlosmakelijk samen; dode materie als basis voor herstel en groei. Maar wie delft het onderspit en wie bloeit op? Zijn ouderwetse grammofoon wordt door een mysterieuze hand aangestuurd. Visuele humor die de geluiden in het bos een absurdistische lading geeft. Horen we de vogels of verzorgt de grammofoon de soundtrack van onze wandeling? En kijk, er is een scheepsgaljoen als een vogel neergestreken in een boom!

Reserveer je plekje

Er is beperkt plek, dus reserveer op tijd! Kosten zijn € 10,00 per deelnemer.

 

 

 Restitutie van reeds betaalde deelnametickets is uitsluitend mogelijk wanneer je je minimaal 1 week van tevoren afmeldt via mail: communicatie@kranenburgh.nl