Smaakmakers: laat je smaken versterken door prachtige muziek

Onderzoek van hoogleraar Charles Spence, gerenommeerd experimenteel psycholoog van Oxford University, lijkt aan te tonen dat gerechten ‘met geluid op smaak zouden moeten worden gebracht’. Voedsel kan op veel meer manieren op smaak worden gebracht, zoals met muziek. Een Frans gerecht lijkt beter te smaken als het werd gegeten onder begeleiding van een Franse accordeon, terwijl muziek van de Italiaanse componist Puccini extra smaak gaf aan een pastagerecht. Deze resultaten werden gereproduceerd voor Duitse, Spaanse en Griekse gerechten.

Tijdens een concert op ons terras kun je de smaken versterken. Onze chef Edith bereidt een proefplankje waarvan elk klein hapje gegeten wordt met bepaalde muziek. De muziek wordt verzorgd door The International Holland Music Sessions. 

Artiesten 

Gulikers Duo: Maxime Gulikers (viool) Charlotte Gulikers (cello)

Programma 

   
Giovanni Battista Cirri
(1724-1808)
Duo voor viool en cello in G gr.t., opus 12 nr 4
Reinhold Glière 
(1875-1956)
Vier duo’s voor viool en cello
pauze  
Zoltán Kodály
(1882-1967)
Duo voor viool en cello, opus 7
Jörg Wildman
(1973)
Duo voor viool en cello nr. 21: Valse bavaroise

Meld je aan!  

N.B. in tegenstelling tot de informatie op onze flyer is deelname voor deze activiteit niet gratis, maar kost € 15,00 per persoon.