Zen tekenen voor volwassenen

De Zen Tekenen workshop start vóór openingstijd van het museum. We zullen in een klein groepje het nog stille museum (tentoonstelling Lucht) ingaan. Bij een aantal kunstwerken doen wij 'luchtige' mindfulness oefeningen. Daarna gaan wij naar buiten om in de prachtige beeldentuin aan het werk te gaan. Hier mag je op zoek gaan naar natuurlijk materiaal om zelf penselen en schildergereedschap van te maken.

Er wordt gewerkt aan het maken van een set ‘ Mark Making Tools’ van takken, grassen, bloemen, bladeren, veren en stenen. Hiermee zullen wij een paar speelse geleide oefeningen doen met papier en inkt. 

Het tweede deel van de workshop zal in stilte verlopen. Ieder mag een plek voor zichzelf inrichten, buiten in het gras onder de bomen.  Hier mag je aan de slag gaan met papier, inkt en de zelfgemaakte penselen. Wij sluiten gezamenlijk af met een korte beschouwing van wat wij gemaakt en ervaren hebben. Penselen en werkstukken mogen allemaal mee naar huis.

Meedoen?

We verzamelen om 09.15. De workshop start om 09.30 tot ongeveer 12.30 uur. We verzamelen bij de balie van Museum Kranenburgh en gaan gezamenlijk door het museum. Daarna werken we in de beeldentuin. Bij slecht weer werken wij binnen in het atelier van Studio C.

Kosten

De prijs is € 45,00 per persoon, incl. alle materialen en toegang tot het museum.

Voor wie?

Teken of schilder ervaring is echt niet nodig! Door de onvoorspelbaarheid van de techniek en de penselen word je uitgenodigd controle te laten varen en opnieuw verbonden te raken met tekenen en schilderen. De groep bestaat uit maximaal 6 personen.

Meld je op tijd aan!

Je kunt een plekje boeken via onderstaande button: