Opening

De afdeling educatie is al helemaal in de sprookjessferen, in afwachting van de tentoonstelling Studio C x Thé Tjong-Khing – Over spannende sprookjes en kattenkwaad. De bekende illustrator en drievoudig Gouden Penseel-winnaar Thé opent op zaterdag 28 maart zijn tentoonstelling in de villa. Het belooft een feestje te worden voor jonge en oude(re) kinderen!

Programma

15.00: inloop 
15.05: welkom door Mariette Dölle
15.10: inleiding door Annemarie Terhell
15.25: interview met Thé Tjong-Khing door Annemarie Terhell
15.40: afsluiting + borrel in museumcafé

Thé Tjong-Khing

Meesterillustrator Thé Tjong-Khing (Purworejo, 1933) is één van Nederlands bekendste kinderboekenillustratoren. Generaties kinderen groeiden op met zijn tekeningen bij de verhalen van onder andere Els Pelgrom en Annie M.G. Schmidt. Van 28 maart tot en met 23 augustus is zijn werk te zien in Studio C van Museum Kranenburgh. Kijk hier voor meer informatie.

Annemarie Terhell

Annemarie Terhell schrijft wekelijks recensies over boeken voor jongeren en is (eind)redacteur van het tijdschrift ‘Lezen’. Ze vindt het heerlijk om over boeken te praten. Samen met Joukje Akveld stelde ze een prentenboeken-doeboek samen en publiceerde ze een boek over het werk van Thé Tjong-King: ‘Thé Tjong-King – van strip tot sprookje’. Voor ‘ABC Dragt; De werelden van Tonke Dragt’ heeft zij een Vlag en Wimpel van de Griffeljury ontvangen.