Museum Kranenburgh is open di - zo vanaf 10:30 uur | Museum Kranenburgh is open Tue - Sun from 10:30 am |
Das Museum Kranenburgh ist Die - Son ab 10.30 Uhr geöffnet

Melding sluiten

Regenboogslangen

Kleurrijke afdruk maken met een monoprint

Workshops Studio C

Voor kids van 5 t/m 12 jaar zijn er elke zondag van 13:30 - 15:00 u creatieve workshops in Studio C - het creatieve educatieatelier van Museum Kranenburgh. Met iedere keer een andere spannende opdracht en andere materialen.

Regenboogslang: monoprint maken

We bezoeken eerst met z'n allen de tentoonstelling ‘Studio C x Ludwig Volbeda – Fabeldieren in een fantastische wereld’. We bekijken de fantasiewezens die Volbeda bedacht heeft. Daarna gaan we zelf een monorpint maken. Monoprint is een eenvoudige grafische druktechniek, waarbij er één unieke afdruk ontstaat.  We maken een mooie afdruk van een fantasieslang.

hond met rastaharen (Afbeelding van Jakob Strauß via Pixabay)

Volgende keer meedoen?

Zondag 9 februari | Vlekkenlandschap
Met aquarelverf (soort waterverf) maken we eerste vlekken op papier en laten er met behulp van een fineliner een nieuw kleurrijk landschap uit ontstaan. 

Zondag 16 februari | Mix en match
Combineer huis en dier in een boekje: we gaan een flipboekje maken met verschillende bladzijdes. Het boekje heeft 3 ringen met daarin losse pagina’s. Door telkens een blaadje om te slaan ontstaat er weer een nieuw figuur/mens/dier.

Woensdag 19 februari | Maskers maken
Vermom jezelf als fabeldier. We gaan maskers knutselen met allerlei materialen.

Meld je op tijd aan!

Meld je tijdig aan door onze receptie te bellen: 072-5898927. Je ontvangt dan van ons een bevestiging van je reservering. Zonder deze bevestiging is een plekje in deze workshop niet gegarandeerd. 

Studio C Strippenkaart

Meedoen aan workshops kost €3,50 per kind. Koop je aan onze balie de voordelige Studio C-strippenkaart, dan mag je 10 keer meedoen voor maar €25!