Museum Kranenburgh open op 2 juni 2020 | Museum Kranenburgh open on June 2, 2020 |
Museum Kranenburgh ab 2 Juni 2020 geöffnet

Melding sluiten

Simeon ten Holt-dag

Elk jaar viert Museum Kranenburgh de verjaardag van Bergens beroemde componist Simeon ten Holt met een speciale middag vol prachtige muziek en méér. Deze middag zal pianist Ivo Janssen een concert ten gehore geven.

Museum Kranenburgh viert deze middag de verjaardag van Bergens componist Simeon ten Holt (1923 - 2012) met een bijzonder programma dat bol staat van zijn indrukwekkende muziek en méér. Ten Holt is vooral bekend door zijn populaire Canto Ostinato, waaraan hij maar liefst vier jaar werkte. Tonaliteit en herhaling van motieven kenmerken dit schijnbaar-eindeloze, hypnotiserende pianostuk.

Simeon ten Holt

Na zijn studie bij de Bergense componist Jacob van Domselaer vertrok Ten Holt in 1949 naar Parijs, waar hij aan de École Normale de Musique de Paris lessen volgde. In 1954 keerde hij terug naar Bergen. Naast zijn werk als componist, publiceerde hij vanaf 1961 artikelen in het literair tijdschrift Raster, trad hij op als pianist, was hij actief in het Bergense kunstleven en experimenteerde hij met elektronische muziek en muziektheater. Van 1970 tot 1987 gaf Ten Holt les in hedendaagse muziek aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem. Meer weten? https://www.simeontenholt.info/

Concertpianist Ivo Janssen

 Programma

15.00 u: Introductie door Joke Hermsen over Simeon ten Holt
15.15 u: Concert door pianist Ivo Janssen. Janssen speelt op de piano van Simeon ten Holt een verrassingsprogramma met stukken uit de eerste helft 20e eeuw, afgewisseld door stukken van Simeon ten Holt, waaronder een aanzienlijk deel Canto Ostinato
ca. 17.00 uur: einde programma.
 

Kaartverkoop

Kaarten voor deze middag zijn te koop via deze link. Kosten € 17.50 per ticket, excl. toegang tot het museum. Vanaf dinsdag 21 januari zijn er ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa van Kranenburgh.