Hilmar Mulder, de hoofdredactrice van het bestgelezen vrouwenblad van Nederland, is het gezicht van Libelle. Onder haar bezielende leiding weet het blad steeds weer met zijn tijd mee te gaan en tal van vrouwen te inspireren met toegankelijke items over vrouw-zijn, mode, moederschap, carriere en relaties. Afgelopen jaar initieerde zij een groot onderzoek onder Libelle-lezeressen, sinds de oprichting van Libelle in 1934 inmiddels drie volle generaties. Hoe werd en wordt er gekeken naar ouderschap, werk, seksualiteit en de rolverdeling binnen een relatie? Verging het onze (groot)moeders écht zo anders dan onze dochters nu? Hilmar Mulder is ook de initiatiefnemer voor de Libelle jubileum-tentoonstelling in Museum Kranenburgh, 'In The Picture - Drie generaties vrouwen in Nederland' die nog tot en met 8 december te zien is. Deze middag neemt zij bezoekers mee door het museum en staat stil bij kunst die haar aanspreekt - als journalist, als vrouw, als liefhebber van kunst en mode en als liefhebber van het museum.

Hilmar Mulder

Hilmar Mulder (1968) is bladenmaker en (mode)journalist. Vanaf 1993 werkte ze als mode-redacteur voor achtereenvolgens de tijdschriften Yes, Viva en Marie Claire.Voordat ze in 2015 hoofdredactrice werd van Libelle, vervulde ze deze rol bij de bladen Cosmopolitan, Grazia en Elle. Ze is opgeleid tot modeontwerper en mode-illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Reserveren

Toegang tot deze rondleiding is gratis exclusief museumentree. Reserveren is verplicht via rondleidingen@kranenburgh.nl. Opgelet: VOL is VOL, dus wees er snel bij!