Op zondag 24 november van 13.30 tot 15.00 uur geeft Ludwig Volbeda een speciale illustratieworkshop voor kids in Museum Kranenburgh. Volbeda wil met jou onderzoeken of je ook een fantasiebeest in je hoofd hebt die je ideeën geeft en gekke gedachten geeft. Hij neemt je mee in zijn eigen fantasie en laat zien hoe hij vorm geeft aan zijn prachtige beelden, ideeën en gedachtenspinsels. Na een korte praatje waarin Ludwig Volbeda zal vertellen over zijn werk volgt de workshop onder begeleiding van de kunstenaar zelf. 

De Watals

“Op mijn schoot ligt een schetsboek. Een lijntje op papier. Is dat lijntje een horizon? Ik zet een streepje op de eerste lijn. Is dat nu een mens in de verte? Wat als ik nu stippen zet. Sneeuwt het? Of zijn dat vliegen? Zet je een lijntje, dan kan het een horizon, mens, de vlucht van een vlieg, een fiets van boven, een vogelpoot zonder teentjes zijn. Het kan zoveel zijn.” Deze gedachten komen van de Watals, het diertje dat in het hoofd van kunstenaar Ludwig Volbeda leeft. De Watals spint tevreden bij een goed idee of bij een geslaagde tekening. Maar het is ook de Watals die hondsdol kan worden. Dan blijft hij rondjes lopen met één gedachte in zijn bek.

Ludwig Volbeda

Ludwig Volbeda (Oosterhout, 1990) studeerde illustratie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Zijn illustraties in het kinderboek Fabeldieren (Floortje Zwigtman, 2017) werden bekroond met de prestigieuze Gouden Penseel prijs. Hij woont en werkt vanuit zijn thuisstudio in Amsterdam. Het liefst vult hij zijn muren en notitieboekjes met minuscule aantekeningen, tekeningetjes, schetsen en beeldverhalen. Hij heeft een voorliefde voor ontheemde mensen in weidse landschappen, fantasiewezens en vreemde figuren. Alles in detail, alles klein en precies.

Deelnemen

Deelname kost €3,50 per kind (5 - 12 jaar). Reserveer via het formulier hieronder of bel met de balie T 072-5898927
Op 20 februari 2020 geeft Ludwig Volbeda deze workshop nog een keer!