Als 'buurman' van Kranenburgh is hij hier geen onbekende: Patrick van Mil, sinds 2016 directeur van Stedelijk Museum Alkmaar. Vanaf 28 september toont zijn Stedelijk Museum Alkmaar 'De Toorop Dynastie', waarmee Kranenburgh en Alkmaar beide kunst van de beroemde Toorop-familie laten zien; Kranenburgh met tentoonstelling Edgar Fernhout - Licht in kleur, rondom het late, abstracte werk van Toorop-telg Edgar Fernhout. Reden te meer voor Van Mil om zijn licht over Kranenburghs tentoonstellingen te laten schijnen tijdens een rondleiding voor het publiek. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen.

Patrick van Mil

Van 1990 tot en met 1996 presenteerde Patrick van Mil diverse programma's voor de NCRV en was hij enige tijd eindredacteur van het discussie- programma Rondom Tien. Voor en na zijn televisiecarrière werkte Van Mil voor verschillende culturele instellingen. Zo was hij  zakelijk directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam en van museum Prinsenhof in Delft. Op 1 december 2016 trad hij aan als directeur van het Stedelijk Museum Alkmaar.

Aanmelden

De rondleiding is gratis exclusief museumentree. Reserveren is verplicht via rondleidingen@kranenburgh.nl. De groep telt maximaal 15 personen. VOL = VOL!