Kranenburgh ontvangt een aantal keren per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. In het museum verzorgen zij op woensdagen een hoogstpersoonlijke rondleiding voor bezoekers, waarin ze reflecteren op de tentoonstellingen en vertellen over hun werk en bijzondere verblijf in Bergen. Onder meer Anton Dautzenberg, Peter Swanborn, Jacques Klöters en Désiree Schyns namen hun publiek al mee langs de kunst die tot hun verbeelding sprak.

Florette Dijkstra

Florette Dijkstra (1963) studeerde af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch. Ze werkt als beeldend kunstenaar en schrijver. Naast meerjarige projecten maakt ze tekeningen over onderwerpen die een relatie hebben met beeldende kunst en literatuur, zoals een serie over de reflecterende mens. In haar werk is ze op zoek naar de ‘lege plekken’ in de kunstgeschiedenis. Florette Dijkstra ziet de kunstgeschiedenis als een fictief verhaal dat telkens opnieuw wordt verteld, en probeert dat wat in het verhaal wordt vergeten te ‘reanimeren’. Daarvoor reist ze soms jarenlang in het voetspoor van haar personages.

Bijzondere samenwerking

Kranenburgh organiseert deze bijzondere serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en de Stichting A. Roland Holst Fonds.

Rondleiding | Schrijversloopje met Florette Dijkstra | 18 december om 12.30 uur tot 13:00 uur | start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).