RuimteKRANENBURGH
Aanvang13:00
Entree€ 25.00
  • Categorie
  • Film
  • Soort
  • Overig
Aanvang: 13.00 uur

Bestel hier direct kaarten voor IDFA-documentaires
Reserveren kan ook via podium@kranenburgh.nl en bij de balie van KRANENBURGH. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer, adresgegevens en gewenste aantal kaarten te vermelden.

KRANENBURGH staat zondag 9 februari in het teken van de documentaire.
Onder de titel The Best of IDFA on Tour zijn vier prijswinnende documentaires en publiekslievelingen te zien van ’s werelds grootste en meest prestigieuze documentairefilmfestival, het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Tussen de films zijn verschillende pauzes met discussie onder leiding van documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen. In het café van KRANENBURGH zijn drankjes en (borrel)hapjes verkrijgbaar.

Passe-partout voor de vier documentaires: € 25,00
Aanvang: 13.00 – 20.00 uur

Over de documentaires
Twin sisters van regisseur Mona Friis Bertheussen (Noorwegen), winnaar van de BankGiro Loterij IDFA Audience Award. Het opmerkelijke verhaal van Chinese tweelingzusjes die in totaal verschillende delen van de wereld werden geadopteerd maar door het lot zijn verbonden.


Our curse van regisseur Tomasz Siliwinski (Polen) is een autobiografisch verslag van ouders wier pasgeboren zoon lijdt aan het zeldzame syndroom van Ondine, waarbij de ademhaling stopt als hij slaapt. De film kreeg een nominatie voor de IDFA Award for Student Documentary.


Return to Homs van Talal Derki (Duitsland). Deze openingsfilm van het IDFA is een zeldzaam intiem portret van de ongelijke strijd van een groep jonge revolutionaire vrienden in het Syrische Homs tegen het staatsleger dat hun stad verwoest.
Begin deze maand won de film de WORLD CINEMA juryprijs op het Amerikaanse Sundance Film Festival in Utah.A letter to Nelson Mandela
van regisseur Khalo Matabane (Zuid-Afrika / Duitsland) kreeg de Special Jury Award. De filmmaker werpt daarin een kritische blik op Nelson MandelaLees hier meer over de films en Idfa on tour.

9 februari 2014