RuimteKRANENBURGH
  • Categorie
  • Gevarieerd
  • Soort
  • Literatuur
  • Overig
Kranenburgh opent tijdens Het Zalig Nietsdoen ook in de avonduren zijn deuren voor kunst, verdieping en ontspanning. Tijdens drie zalige zomeravonden gaat directeur Mariette Dölle vanaf 19:30 in gesprek met denkers, dichters, schrijvers en kunstenaars over de waarde van nietsdoen. Na de lezing kunnen bezoekers van tot 21:30 uur dwalen in de museumzalen of genieten van de laatste zonnestralen op het terras. 

Op 31 augustus ontvangt Kranenburgh filosoof, dichter en essayist Maarten Doorman (1957). Hij doceert o.a. cultuurfilosofie aan de universiteit van Maastricht en kunstkritiek aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft voor de Volkskrant en de Groene Amsterdammer. 

Te gast zijn bovendien filosofe en schrijfster Sabine Wassenberg (1981) en Gerhard Hormann (1961). Wassenberg geeft filosofieles aan diverse multiculturele basisscholen in Amsterdam en schreef o.a. het boek Mijn ego en ik. Hormann schreef naast thrillers diverse non-fictieboeken, waaronder in 2014 Het Nieuwe Nietsdoen.

Zangeres Wies Kavelaar en haar band, Wies en de Liefde maken hun opwachting met gedichten en muziek. Terwijl zij deze zomer aan hun debutplaat werken geven zij ons alvast een preview.   

Toegang
Gratis met museumentree

Reserveren
Educatie@kranenburgh.nl

Volgende datum Zomerse Museumgasten
21 september: filosofe en schrijfster Joke Hermsen; chef Boeken de Volkskrant, Wilma de Rek en Eelco van der Lingen, samensteller tentoonstelling Het Zalig Nietsdoen.

Foto banner: Sabine Wassenberg

31 augustus 2017 _ 31 augustus 2017