In samenwerking met de Eerste Bergensche Boekhandel organiseert Museum Kranenburgh een reeks literaire avonden. Deze avond spreken twee schrijvers die niet alleen uitblinken in stijl en virtuositeit, maar ook doordat zij hun blikveld tot ver over de landsgrenzen uitstrekken en in hun romans blijk geven van grote maatschappelijke betrokkenheid.

Binnenkort verschijnt van Tommy Wieringa (1967) de nieuwe roman De heilige Rita, over een vader en een zoon, over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. Enkele jaren geleden bracht Wieringa bij de VPRO al een 6-delige serie over de grensgebieden van Nederland.

Eveneens in 2017 verscheen De dood van Murat Idrissi waarmee hij opnieuw, net als met Dit zijn de namen (Libris Literatuurprijs), een migrantengeschiedenis vertelt. ‘Wieringa blijft een verhalenverteller pur sang, zo eentje die het kluwen van de moderne wereld - hoe complex en ondoordringbaar ook - moeiteloos ontrafelt.’

Joe Speedboot is het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2009 verscheen Caesarion, dat op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013.

Dimitri Verhulst (1972) wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen. Met De helaasheid der dingen (2006) – een genadeloze en hilarische afrekening met zijn jeugd – breekt Verhulst door naar een breed publiek, het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol won hij de Libris Literatuurprijs. Ook De laatkomer wordt verfilmd en voor toneel bewerkt.

Onlangs verschenen de romans Het leven gezien van beneden en Spoo Pee Doo.

Deze avond is de laatste in een reeks van vijf literaire avonden in Kranenburgh te Bergen. Bij de boekhandel kun je zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden.

Aanvang

20.00 uur

Kaarten

Uitverkocht

Eerste Bergensche Boekhandel | Oude Prinsweg 11, Bergen | Telefoon 072 - 5812481
www. eerstebergenscheboekhandel.nl